Yli 2000 toimitettua allasta(102 arvostelua)

Usein kysytyt kysymykset

Miksi ulkoporeallas?

Olemme keränneet tänne meiltä usein kysyttyjä kysymyksiä ulkoporealtaisiin, niiden asentamiseen tai käyttöön liittyen. Toivomme, että näistä olisi apua myös teille ulkoporealtaan hankintaa miettiessä. Vastaamme mielellämme muihin teitä askarruttaviin kysymyksiin.

Katso yhteystietomme

Ulkoporeallasta hankkiessa kannattaa miettiä minkälaiseen käyttötarkoitukseen allas tulee (esim. terassi, parveke). Ulkoporealtaiden istumasyvyyksissä ja muotoiluissa on paljon eroja eli kylpijöiden fyysiset mitat tulee ottaa huomioon allasmallia valitessa. Paras tapa löytää sopiva allas on päästä koeistumaan eri mallit paikan päällä myymälässä. Jos et pääse paikan päälle, kannattaa ainakin soittaa ja keskustella kylpijöiden pituudesta ja eri mallien sopivuudesta. Voit myös tutustua ulkoporealtaan valintaoppaaseen.

Ulkoporeallas voidaan asentaa suoraan maan pinnalle, terassin päälle, terassiin upotettuna, parvekkeelle tai vaikkapa sisätiloihin. Ulkoporealtaan perustan tulee olla tasainen, rakenteellisesti yhtenäinen, routimaton ja kestää muuttumattomana altaan, veden ja ihmisten painon. Ulkoporealtaan alle suositellaan vielä 50 mm uretaanilevyjä, jotka estävät maasta tulevaa kylmää ja kosteutta! Ulkoporealtaan perustuksista voit lukea lisää täältä.

Ulkoporealtaan vedenvaihtoväli on täysin yksilöllistä ja riippuu paljon altaan käyttäjästä. Veden vaihtoväliin vaikuttaa esimerkiksi kuinka paljon allasta käytetään, kuinka hyvin peseydytään ennen altaaseen menoa ja kuinka usein altaan suodatinta puhdistetaan. Yleisesti vedenvaihtoväli on keskimäärin noin kolmen kuukauden välein.

Lue opas: Ulkoporealtaan vedenhoito

Ulkoporealtaan kytkennöissä käytetään yleisesti joko 230V 1x16A tai 380V 3x16A kytkentää. Arkikielessä nämä tarkoittavat valovirtaa (230V) ja voimavirtaa (380V). Jos mahdollista, niin suosittelemme kuitenkin käyttämään 380V 3x16A (voimavirtakytkentää), jolloin hierontapumppu ja lämmitysvastus pystyvät olemaan päällä samanaikaisesti.

Lue artikkeli: Ulkoporealtaan sähkönkulutus

Kyllä voi, sillä ulkoporealtaamme ovat räätälöityjä pohjoisen oloihin. Hyvä eristys ja paksut lämpökannet mahdollistavat energiatehokkaan sekä vaivattoman kylpykokemuksen ympäri vuoden.

Ulkoporealtaan käyttö talvella -artikkelista löydät lisää tietoa aiheesta.

Ulkoporeallas vaatii aina pientä vedenhoitoa, ja siksi moni altaan hankkija ostaa samalla mukaan erilaisia puhdistusaineita ja vaihtosuodattimia. SPA Start Set on esimerkiksi hyvä valinta aluksi, sillä paketista löytyy kaikki tarvittava altaan hoidon aloittamiseksi. Sen lisäksi altaan käyttöä helpottavia lisävarusteita on muun muassa Wifi-etäohjaus sekä kansimekanismi, joka helpottaa kannen käsittelyä huomattavasti. Allashintoihin kuuluu aina mukaan myös eristetty lämpökansi.

Ulkoporealtaiden tarjoajia löytyy tänä päivänä netistä todella paljon ja kannattaakin miettiä, mistä saat apua myös kauppojen jälkeen. Ulkoporealtaat ovat teknisiä laitteita ja erilaisia kysymyksiä tulee varmasti mieleen altaan hankinnan jälkeen paljon. Meille perheyrityksenä asiakaspalvelun laatu ja asiakastyytyväisyys ovat avainasioita ja meidät saa puhelimitse kiinni myös iltaisin ja viikonloppuisin!