Miksi ulkoporeallas?

Kuvittele itsesi ihastelemassa lumoavaa tähtitaivasta lämpimässä kylvyssä rentoutuen — ehkä rakkaasi tai perheesi kanssa tai omasta rauhastasi nauttien.
Pohjolan ilmastoon luotu ulkoporeallas tuo luonnon ja lämmön luoksesi myös kylminä, pilkkopimeinä pakkaspäivinä, jolloin lämpöisen porealtaan lisäksi ainoa houkuttelevalta kuulostava paikka on jossain kaukana auringon alla.

Olet ehkä jo kyllästynyt ainoastaan ihailemaan naapurisi poreita ja päättänyt, että nyt on aika hankkia omalle tontille kaikkien aikojen paras ulkoporeallas. Mieleesi ovat varmasti heränneet kysymykset siitä, mitä lysti maksaa ja voiko halpa ulkoporeallas olla hyvä. Päätimme koota kattavan ostajan oppaan, jolla teemme ulkoporealtaan valinnasta helpompaa.

katso yhteystietomme

Altaiden syvyydet ja muotoilut vaihtelevat todella paljon. Esimerkiksi 150cm ja 190cm pitkillä kylpijöillä on erilaiset toiveet allasmallista, jonka takia suosittelemme tulemaan mahdollisuuksien mukaan paikan päälle testaamaan eri altaitamme.  Altaan syvyys korostuu erityisesti altaan talvikäytössä.

Kannattaa ottaa huomioon, että altaan myyjä on luotettava ja vakavarainen toimija, johon voit turvautua, kun tarvitset apua myöhemmin altaasi kanssa. Jos altaan tilaa suoraan verkkokaupasta näkemättä ja kokeilematta tuotetta, voi altaan saapuessa tulla helposti pettymys! Allasta valitessa kannattaa ottaa huomioon myös se, että kyseessä on tekninen laite ja jossain vaiheessa tarvitaan myös ammattitaitoista osaamista huollossa sekä varaosia.

Tuleeko allas perinteiseen perhekäyttöön vai onko tarve kylvettää suurempia määriä ihmisiä samanaikaisesti? Altaiden ulkomitoilla on suuri vaikutus altaan tilavuuteen. Esimerkiksi 20 cm kokoero tekee yllättävän suuren eron istuimien ja altaan tilavuudessa, joten se on hyvä ottaa huomioon.

Kannattaa jo suunnitteluvaiheessa mitata ja merkata altaan viemä tila esimerkiksi teipillä terassiin. Näin on helpompi hahmottaa, kuinka paljon allas oikeasti vie tilaa ja sopiiko kyseinen allas siihen tilaan. Tämä myös edesauttaa sitä, ettei allas hallitse liikaa kyseistä aluetta, vaan tilaa jää myös muille terassikalusteille.

Allasmallia valitessa kannattaa kiinnittää huomiota altaan eristystapaan, sillä markkinoilla on tarjolla paljon eri eristystapoja. Erityisesti kannattaa huomioida altaan huollon helppous jatkossa. Monet toimijat käyttävät vielä ns. täyseristystä, jolloin altaan putket, liittimet, LED-valot jne. ovat uretaanivaahdon tai muun eristemateriaalin seassa. Tällöin esimerkiksi mahdolliset vuotokohdat on paljon työläämpiä havaita ja korjata, kuin sellaisessa altaassa, jossa nämä on jo otettu huomioon. 

LISÄÄ ALTAIDEMME ERISTYKSESTÄ PÄÄSET NÄKEMÄÄN ALEMPANA!

Kannattaa kiinnittää huomiota myös kansien paksuuteen ja siihen, onko altaassa suorat vai harjakattoiset kannet. Harjakattoisten kansien etuna on esimerkiksi se, että vesimassat valuvat automaattisesti pois kannen päältä ja näin pidentää kannen käyttöikää.

Onko altaassa käytetty maailman johtavien akryylivalmistajien Lucite tai Aristech akryyleja vai jotain muuta halvempaa kopiota?

Altaan tekniikan puolesta maailmassa on kaksi automatiikan valmistuksen edelläkävijää. Amerikkalainen Balboa ja kanadalainen Gecko ovat maailman johtavia automatiikan valmistajia ja näillä tekniikoilla varustettuihin altaisiin saa varaosia vielä vuosikymmenienkin päästä.

Haluatko käyttää altaasi vedenhoitoon perinteistä klooria vai kenties jotain muuta klooritonta vaihtoehtoa? Vaihtoehtoja vedenhoitoon on nykyään todella paljon!

Ulkoporealtaiden suodatuksen toteutuksessa on suuria eroja, varsinkin edullisemman hintaluokan altaissa. AuraSpan ja ViskanSpan ulkoporealtaissa on erillinen ja hiljainen suodatinpumppu vakiovarusteena, myös mallistomme edullisemman hintaluokan altaissa. Erillisen suodatinpumpun ansiosta veden lämmitys sekä suodatus on hiljaista ja sähkönkulutus pienempi. Hierontapumppu ei siis kulu silloin, kun altaassa on suodatus- tai lämmitysaika käynnissä.

Huom! Moni toimija jättää edullisen hintaluokan altaistaan erillisen suodatuspumpun pois.

3 syytä, miksi asiakkaamme ovat ostaneet ulkoporealtaan

Kaipaatko vielä varmistuksen sille, että ulkoporealtaan ostaminen on kenties elämäsi paras päätös? Me nimittäin uskallamme väittää, että se on!

Useimmat asiakkaamme ovat alkuun nauttineet poreista esimerkiksi ystävän luona. Poreilun jälkeistä, täydellisen rentoutunutta ja tyytyväistä oloa ei olla kuitenkaan pystytty saavuttamaan kotona, jolloin ulkoporealtaan ostaminen on sinnitellyt mielessä päivin ja öin. Lue muutama syy sille, miksi asiakkaamme ovat ostaneet ulkoporealtaan.

1. Ulkoporeallas on yleinen stressin lievittäjä ja rentouttaja

Kiireinen arki kuluttaa akut usein niin tyhjilleen, ettei edes viikonloppuna sohvalla löhöily ehdi lataamaan niitä täyteen uutta viikkoa varten. Monet ihmisistä kärsivät kroonisesta stressistä, joka kuluttaa kehoa huomaamattomasti. Kuumat kylvyt rentouttavat ja rauhoittavat sekä kehoa että mieltä, mikä tekee niistä olennaisen osan palautumista.

Ulkoporealtaiden käyttäjien sekä tutkimusten mukaan lämmin allasvesi rauhoittaa ja rentouttaa, mikä näkyy esimerkiksi altaassa oleskelun jälkeisenä verenpaineen laskemisena ja oikeasti palauttavina yöunina. 

Ulkoporeallas rauhoittaa aivan uskomattomalla tavalla — sellaisella, joka täytyy kokea itse. Sinulle jää sanoinkuvaamattoman vapauttava, tyyneyden tunne oltuasi hyväilevien poreiden hierottavana ulkoporealtaassa. 

Rentouttavan vaikutuksen lisäksi kuumat kylvyt tarjoavat kivunlievitystä. Ihmiset ovat käyneet kuumakylvyissä jo vuosisatoja. Tänä päivänä vesiterapia on laajasti käytetty erilaisten kipujen lievittämiseen. Reumasäätiön mukaan kylpy kuumavesialtaassa helpottaa niveltulehduksesta ja jäykkyydestä kärsivien kipuja. 

2. Ulkoporeallas tuo yhteen perheen saunaillassa myös ne, jotka eivät sauno

Etenkin talvella yhteinen tekeminen voi olla vähissä. Kaikki eivät välttämättä halua lähteä hiihtämään tai tekemään lumienkeleitä. 

Perinteisen suomalaiset saunaillat tuovat yhteen niin perheen kuin ystävätkin, mutta ikävää on jättää joukosta ulkopuolelle ne, jotka eivät sauno. Saunassa istuminen saattaa tuntua rentouttavan sijaan tukahduttavalta, kun kuumuus ympäröi kehoa joka puolelta. Talvinen rentoutumishetki ulkoporealtaassa yhdistää täydellisesti kylmän ja kuuman, mikä tekee poreista kaikkien suosikin.

Porealtaassa koko perhe voi viettää yhteistä laatuaikaa pohjoisen luonnosta ja poreiden lämmöstä nauttien. Poreet yhdistävät myös ystäviä ja pariskuntia sekä viihdyttävät vieraita.

“Ulkoporeallas on asia, jota ilman jokainen varmasti pystyy elämään. Mutta sitten kun se on osa elämääsi, niin mietit, että miksi et hankkinut sitä jo aiemmin”, kertoo porvoolainen Janne perheineen. 

3. Ulkoporeallas on helppohoitoisempi kuin esimerkiksi kylpytynnyri eli palju

Ulkoporeallas ihastuttaa mukavuudellaan, tyylikkyydellään sekä helppohoitoisuudellaan. Asiakkaamme usein etsivät helppohoitoisia ja käyttövalmiita poreita, jolloin ulkoporeallas on varma valinta. Ulkoporeallas on huomattavasti helppohoitoisempi kuin esimerkiksi kylpytynnyri.

Kylpytynnyri täytyy tyhjentää ja puhdistaa aina käytön jälkeen, ja se on täytettävä ja lämmitettävä uudestaan ennen veteen pulahtamista. Aina käyttövalmis ulkoporeallas on tyhjennettävä ainoastaan muutaman kerran vuodessa. 

Ulkoporealtaan käyttövalmius mahdollistaa sen, että voit ottaa pienen hetken rentoutuaksesi kesken etätyöpäivän tai silloin, kun stressitasot ovat korkealla uuden auton naarmuuntuessa. Oli tilanne mikä tahansa, ulkoporeallas on aina valmis antamaan sinulle hetken rauhoittumiseen.

Paras ulkoporeallas löytyy eri malleihin tutustumalla

Nopealla vilkaisulla ulkoporealtaat näyttävät hyvin samanlaisilta keskenään. Ulkoporealtaat ovat kuitenkin erilaisia, jotta ne täyttävät erilaiset tarpeet ja toiveet. Katso alta esittely AuraSpan malleistamme. 

Tutustu ulkoporealtaiden valikoimaan

Allasmallien esittely

Altaiden vertailu kuvien ja teknisten tietojen perusteella voi tuntua useimmiten todella hankalalta. Tämän vuoksi esittelemme alla muutamia suosituimpia ulkoporealtaitamme helpottaaksemme teidän unelmienne porealtaan löytämistä. Jos ja kun jää vielä kysyttävää, olethan rohkeasti yhteydessä, niin mietitään yhdessä teille parasta ratkaisua.

Rullaa sivua alaspäin ja tutustu eri malleihimme!

     AuraSpa-Ulkoporealtaidemme eristys 

AuraSpa-ulkoporealtaat ovat aina eristetty nelikerroksisella eristystekniikalla. Tätä voi verrata kerrospukeutumiseen ja meillä on aina jokaisen kerroksen välissä ilmatila. Pohjoismaihin suunniteltu eristys ja markkinoiden paksuimmat 15/12 cm harjakattoiset lämpökannet (Arktiset kannet) takaavat altaan energiatehokkaan ja miellyttävän käytön ympäri vuoden. Katso alta, miten altaamme ovat eristetty!

Uretaanivaahdotus allaskuoren takana

Allasakryylin takana on ensimmäisenä kerroksena uretaanivaahdotus. Kaikki suuttimet ja LED-valot ovat helposti vaihdettavissa kuppiporauksen ansiosta. Myös altaidemme automatiikka, pumput ja muut komponentit ovat helposti vaihdettavissa.

Eristelevyt ulkokuoren koolauksissa ja kulmissa

Ulkokuoren koolauksien väliin on vielä uloimmaksi kerrokseksi lisätty muutaman sentin paksuinen kova eriste, joka viimeistelee hyvän ja energiatehokkaan eristyksen.

2 kerrosta avaruusfoliota vielä uloimpana

Tämän lisäksi ulkoporealtaan ulkokuoressa on 2 kerrosta nykyaikaisten kylmälaukkujen eristettä, joissa on ilmatila välissä.

Siisti ja huoltoystävällinen, vai mitä?

Ulkoporealtaan valinta — näillä ohjeilla onnistut

Ulkoporeallas on pitkäaikainen sijoitus, joka oikein valittuna ilahduttaa kylpijöitä vuosikausia. Allasta ei kannata valita ainoastaan sillä perusteella, mikä miellyttää omaa silmää eniten. Ulkoporealtaan valintaan vaikuttaa usein myös hinta. Ulkoporealtaan hinnan tai ulkomuodon lisäksi on fiksua tarkastella altaan käyttötarkoitusta ja ominaisuuksia pintaa syvemmältä. 

1. Mieti, mihin paikkaan ulkoporeallas tulee

Ulkoporealtaan valintaan vaikuttaa suuresti se, mihin allas aiotaan laittaa. Hyvä paikka ulkoporealtaalle on tasainen, kestävä ja yhtenäinen alue. Esimerkiksi piha, terassi tai parveke sopii usein ulkoporealtaan sijoituspaikaksi. Nimestään huolimatta voi ulkoporealtaan sijoittaa myös sisätiloihin.

Suosittelemme jo suunnitteluvaiheessa mittaamaan ja merkkaamaan altaan viemän tilan esimerkiksi teipillä. Huomioi mittausvaiheessa tilan muiden kalusteiden sijoitus sekä altaan huoltotoimenpiteiden tekeminen — varmista, että altaan ympärillä on ylimääräistä tilaa, jotta altaan huolto sujuu helposti. Näin allasta ei tarvitse tyhjentää ja siirtää huoltoa varten.

Ulkoporeallas vaatii sähkökytkennän, mikä on myös syytä ottaa huomioon altaan sijoituspaikan valinnassa. Ulkoporealtaan kytkennöissä käytetään selkokielellä sanottuna joko valovirtaa (230V) tai voimavirtaa (380V). Sähköasennuksen saa suorittaa vain valtuutettu sähköasentaja. 

Kun olet löytänyt mieluisan ja toimivan paikan ulkoporealtaalle, voit etsiä mittoihin sopivan vaihtoehdon. 

2. Pohdi, ketkä nauttivat poreista kanssasi

Kun paikka on päätetty ja mitat otettu, on aika miettiä ulkoporealtaan käyttäjiä. Mikäli ajatuksena on esimerkiksi järjestää illanviettoja aikuisten kesken, kannattaa valita erilainen ulkoporeallas kuin silloin, kun yhteen halutaan koota myös perheen pienimmät.

Kolme aikuista vie enemmän tilaa kuin kolme lasta, ja useimmiten aikuiset nauttivat makuuasennosta, mutta lapset haluavat istua. 

Aikuiset ovat myös pääsääntöisesti pidempiä kuin lapset. Osa allasmalleistamme sopii etenkin pitkille kylpijöille, joista mainittakoon esimerkkinä erityisesti pidempiä ihmisiä ajatellen suunniteltu Pikku-Puhuri. Nimestään huolimatta allas saattaa olla lyhyemmille aikuisille tai lapsille liian syvä, jolloin mallistomme Puhuri on sopivampi. Tärkeää on huomioida altaan istuinsyvyys etenkin silloin, kun ulkoporeallas tulee olemaan käytössä myös talvisin. Kylpijöiden hartioiden tulee olla lämpimän veden alla. 

Mieti siis, kenen kanssa tulet ensisijaisesti käyttämään ulkoporeallasta. Jos nautit poreista mieluusti omassa seurassasi, voit tietenkin valita altaan täysin omien toiveidesi mukaan. 

Ammattitaitoinen henkilökuntamme kertoo mielellään lisää eri altaiden ominaisuuksista ja syvyyksistä. Yhdessä löydämme teille varmasti sen parhaimman vaihtoehdon.

3. Mieti, mitä ominaisuuksia haluat

Ulkoporealtaan valintaan vaikuttaa lisäksi se, millaiseen käyttöön allas on tulossa. Mikäli haluat ulkoporealtaan esimerkiksi hoitavan hierovan lihashuollon urheilusuorituksen jälkeen, kannattaa sinun huomioida ulkoporealtaan hierontapumppujen määrä ja niiden tehokkuus.

Toisaalta jos ulkoporealtaan hierontateho ei ole sinulle tärkeä juttu, vaan nautit poreiden tuomasta tunnelmasta ja kevyestä hieronnasta, voit kiinnittää huomiota muihin ominaisuuksiin, kuten altaan valaistukseen.

Ulkoporealtaan LED-valaistus on tunnelmaa tuova ominaisuus, joka kruunaa rentouttavan kylpyhetken. Pohdi, haluatko LED-valaistuksen lisäksi esimerkiksi lisävalaistusta tyylikkään valaistuksen luovasta pohjavalosta? Riittääkö sinulle yksi värivaihtoehto, vai haluatko nauttia altaassa kokonaisesta väriohjelmasta, joka tekee valosta vielä entistä tunnelmallisen?

Näitä asioita on tärkeää miettiä. Huomioi myös altaan käyttömukavuutta ja huoltotoimenpiteitä helpottavat ominaisuudet, kuten erillinen suodatuspumppu, jäätymisenestojärjestelmä sekä huoltovapaa ulkopanelointi. Jos ulkoporeallas tulee aktiiviseen käyttöön, on etenkin vedenpuhdistusominaisuuksilla suuri merkitys.

4. Varmista, että ulkoporeallas on helppo huoltaa

Ulkoporealtaan tarkoitus on tuoda arkeen ripaus kiireettömyyttä ja rentoutumista. Jos ulkoporealtaan huolto aiheuttaa stressiä, jää sen käyttö taatusti vähemmälle. Lähtökohtaisesti ulkoporeallas on helppo huoltaa, mutta eri valmistajien ja allasmallien välillä erot voivat olla suuria.

Ulkoporeallasta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota altaan eristystapaan, sillä eristystapa vaikuttaa huollon helppouteen jatkossa. Monet valmistajat käyttävät edelleen täyseristystä, jolloin muun muassa altaan putket, liittimet ja LED-valot ovat eristemateriaalin seassa. Mahdollisten vuotokohtien havaitseminen ja korjaaminen on hankalampaa ja paljon kalliimpaa, kun ulkoporeallas on täyseristetty. 

Myös muut altaan ominaisuudet, kuten tehokas suodatusjärjestelmä ja huoltovapaasta materiaalista, kuten komposiitista tai alumiinista, valmistettu ulkoverhous tekevät huoltamisesta vaivattomampaa. 

5. Kiinnitä huomiota kannen ja ulkokuoren laatuun 

Ulkoporealtaan kannella on tärkeä tehtävä. Lämpimän veden lämpö nousee ylöspäin, mikä tekee kannesta koko ulkoporealtaan tärkeimmän eristyskohdan. Laadukkaan ulkoporealtaan kannen eristyskyky on erinomainen vielä useamman vuoden käytön jälkeen. Valikoimastamme löytyvissä AuraSpan ulkoporealtaissa on vakiona markkinoiden paksuin eristekansi ja useissa Viskanin altaissa on keinonahan sijaan saatavilla kansimateriaaliksi goretex-tyyppinen kangas, joka kestää perinteistä nahkakantta huomattavasti paremmin kulutusta ja uv-säteilyä.

Laadukkaasti valmistettu ulkoporeallas on takuuvarmasti paras ulkoporeallas. Se maksaa itsensä takaisin pidemmällä käyttöiällä sekä minimaalisella huolto- ja korjaustarpeella. 

Ulkoporealtaan hinta määräytyy laadun, sekä toiveiden ja tarpeiden mukaan

Saatat pohtia, mitä ulkoporeallas maksaa — se riippuu oikeastaan siitä, mitä haluat. Ulkoporealtaan hinta muodostuu useista eri tekijöistä, joista merkittävin on ehdottomasti kuitenkin valmistusprosessi. Halvalla tehty ulkoporeallas on halpa, kun taas laadukkaista materiaaleista ammattitaidolla valmistettu ulkoporeallas kustantaa enemmän.  

Ulkoporealtaan hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat:

  • mistä materiaalista allas on valmistettu,
  • kuinka tehokkaasti se on eristetty,
  • kuinka monelle henkilölle allas on tarkoitettu ja 
  • millaisia hierontaominaisuuksia ja valoefektejä siinä on.

Ulkoporeallas maksaa muutamasta tuhannesta eurosta aina muutamaan kymmeneen tuhanteen euroon. Hintahaitari liikkuu siis noin 1 500 € ja 20 000 € välillä. Koska kaikkien ulkoporealtaiden perustoimintaperiaate on sama, vaikuttaa hintaan altaan laatu sekä asiakkaan toiveet ja tarpeet.

Jos tarkoituksena on sijoittaa ulkoporeallas esimerkiksi rivitaloasunnon pienelle terassille, voit ostaa pienemmän ulkoporealtaan, joka kustantaa vähemmän. Mikäli haluat ulkoporealtaan hoitavan lihaksiasi antaen tehokasta vesihierontaa, maksavat erityiset hierontaominaisuudet enemmän kuin pelkistetty versio. 

Ulkoporealtaan hinta henkilömäärän mukaan

Jos ulkoporealtaassa on tarkoitus viettää aikaa esimerkiksi illanvietoin ystäväporukan tai perheen kanssa, täytyy sen olla kooltaan hieman isompi. 

Henkilömäärä

Hinta

2-4 hlö

3 850,00 € – 6 990,00 €

6-8 hlö

7 990,00 € – 15 990,00 €

 

Voiko halpa ulkoporeallas olla hyvä?

Sanotaanko näin, että halpa ulkoporeallas voi olla hyvä hetken aikaa. Pitkäaikaista iloa se harvoin kuitenkaan tuo. Halpojen altaiden omistajat usein pettyvät huonoihin vedenpuhdistusominaisuuksiin ja jatkuvan huollon tarpeeseen — on ikävää joutua pulikoimaan sameassa vedessä ja kaiken kukkuraksi käyttämään aikaa enemmän huoltotoimiin kuin rentoutumiseen. Laadukkaan ulkoporealtaan vesi pysyy kirkkaana sekä allas hyväkuntoisena jopa useita kymmeniä vuosia. 

Ulkoporealtaiden suodatuksen toteutuksessa on suuria eroja, varsinkin edullisemman hintaluokan altaissa. AuraSpan ja ViskanSpan ulkoporealtaissa on erillinen ja hiljainen suodatinpumppu vakiovarusteena, myös mallistomme edullisemman hintaluokan altaissa. Erillisen suodatinpumpun ansiosta veden lämmitys sekä suodatus on hiljaista ja sähkönkulutus pienempi. Hierontapumppu ei siis kulu silloin, kun altaassa on suodatus- tai lämmitysaika käynnissä. Moni valmistaja jättää edullisen hintaluokan altaistaan erillisen suodatuspumpun pois.

Heikon puhtauden ja jatkuvien huoltotoimien lisäksi halpa ulkoporeallas usein kuluttaa hurjasti sähköä, mikä ei tietenkään tee hyvää kukkarolle eikä ympäristölle. Runsas sähkönkulutus johtuu muun muassa halvalla tehdyn altaan huonosta eristyksestä sekä juurikin erillisen suodatinpumpun puuttumisesta. 

Valikoimamme ulkoporealtaat on dokumentoitu energiatehokkaiksi, sillä hyödynnämme useita eriste- ja ilmasulkukerroksia sekä käytämme uudelleen altaan pumpuista tulevan lämmön. Altaidemme vesi on lisäksi puhtaampaa kuin juomavesi — käytämme monissa ViskanSpan altaissamme ainutlaatuista järjestelmää (ACS, Aqua Clear System), joka mahdollistaa puhtaan veden saavuttamisen erilaisten kemiallisten tuotteiden vähäisellä käytöllä.

Suosittelemme käsi sydämellä valitsemaan laadukkaasti valmistetun ulkoporealtaan. Investoimalla hyvään ulkoporealtaaseen säästät investoimasi summan käyttökustannusten muodossa. 

Ulkoporealtaan valinta pähkinänkuoressa

Oletko valmis nauttimaan poreista? Mahtavaa, et tule katumaan päätöstäsi, kun teet sen huolella. Tässä ulkoporealtaan ostajan oppaassa haluamme painottaa etenkin sitä, että vaadit altaalta parasta laatua.

Tutustu eri allasmalleihin ja tule paikan päälle kokeilemaan allasta. Voit ajatella ulkoporealtaan ostamista vähän kuin autokauppoina — aivan kuten autokin on järkevää koeajaa ennen ostopäätöksen tekemistä, yhtä lailla ulkoporeallasta kannattaa kokeilla. Ulkoporeallas ei ole ainoastaan allas täynnä vettä, vaan jopa sen kannen paksuudella on merkitys jokaiseen käyttöhetkeen, kuten olemme tässä oppaassa kertoneet.

Tervetuloa myymäläämme, jossa jokainen ulkoporeallas on tunteella ja taidokkaasti elämäsi erityisiin hetkiin valmistettu!

Tutustu ulkoporealtaiden valikoimaan
TARJOUS
TARJOUS

Laadukkaat tuotteet, asiantunteva palvelu sekä kattavat huolto-, jälkimarkkinointi ja takuupalvelut tekivät ulkoporeammeen ostopaikan valinnan helpoksi!

Panu

Täyden palvelun poreallaskauppa ja palvelu pelaa myös oston jälkeenkin. Googlettele rauhassa, mutta tule tänne oikeille ostoksille tai verkkokauppaan.

Markku

Viskanspa-ulkoporealtaat made in sweden

Miksi valita ViskanSpa:n valmistama ulkoporeallas?

ULKOPOREALLAS POHJOISEN VAATIVIIN OLOSUHTEISIIN

Suomessa lämpötilat voivat vaihdella parhaimmillaa yli 60 °C talven ja kesän välillä. Ulkoporealtaan käyttämisessä ja valmistamisessa pahin haaste ei kuitenkaan ole kylmä, vaan ilmastomme raaka kosteus ja tuuli. Nämä asiat huomioiden suunnittelemme poreammeemme seuraavilla eduilla:

ISTUMASYVYYS-SYVEMPI KUIN KILPAILIJOILLA

Moni asiakas kertoo, että paras aika ulkoporealtaasta nauttimiseen on ehdottomasti talvi ja pieni pakkasilta. Eritoten talvikäytön kannalta on tärkeää allasmallia valitessa huomioida altaan istuinsyvyys. Tärkeää on valita sellainen allas, jossa myös perheen pisimmät kylpijät istuvat mukavasti niin, että hartiatkin ovat lämpimän veden alla – muuten tulee kylmä!  Se, että olemme Skandinaviassa myös hieman ”normaalia” pidempiä tekee ulkoporealtaan suunnittelusta ja istuinsyvyydestä erityisen tärkeitä. Tämän vuoksi koko ViskanSpa:n allasmallisto on hieman syvempi kuin muut markkinoilla olevat porealtaat – kokeile ja testaa itse.

AINUTLAATUINEN JA LUOTETTAVA ALTAAN OHJAUSJÄRJESTELMÄ – PITKÄ JA MIELYTTÄVÄ KYLPYKOKEMUS MYÖS TALVELLA

ViskanSpa:n ulkoporealtaissa käytämme amerikkalaista Balboa Watergroupia ohjausjärjestelmien toimittajana. Sen lisäksi, että olemme päättäneet käyttää titaanilämmittimiä, lämmittimen käyttöiän pidentämiseksi useimmissa porealtaissamme, Balboa on myös kehittänyt meille ainutlaatuisen ohjausjärjestelmän. Tämän ansiosta voit käyttää hierontapumppuja samalla kun lämmitin lämmittää altaasi vettä. Tämä on välttämätöntä pohjoismaisessa ilmastossamme. Jos altaassa ei ole lämmitin samanaikaisesti hierontapumppujen kanssa päällä, vesi laskee lämpötilaa hyvin nopeasti – riippumatta siitä minkälainen  eristys sinulla on altaasi kyljissä.

ALLASKUORI – MARKKINOIDEN PAKSUIN ALLASKUORI

Tärkein asia pitkäaikaisessa ulkoporealtaassa on allaskuori. Tämän vuoksi olemme päättäneet investoida markkinoiden paksuimpaan kuorilevyyn alan parhaalta toimittajalta. Kuorilevy on noin. kaksi kertaa normaalia paksumpi (vertaa 3,2 mm vs 7 mm) ja rakennettu sekä akryylistä että ABS-muovista parhaan lujuuden ja joustavuuden saavuttamiseksi. Levy on vahvistettu useilla kerroksilla polyuretaania (PUR) maksimaalisen lujuuden saavuttamiseksi. Tämä myös vähentää melua ja toimii ylimääräisenä eristekerroksena ja on paljon parempi ympäristölle kuin perinteinen lasikuituvahvistus.

ERISTYS – ENERGIATEHOKAS JA SP-TESTATTU

ViskanSpa:n ulkoporealtaat on dokumentoitu energiatehokkaiksi useiden eriste- ja ilmasulkukerrosten ansiosta sekä sen, että käytämme uudelleen altaan pumppuista tulevan lämmön. Eristeemme etuna on myös se, että poreammeet ovat erittäin huoltoystävällisiä ja helppohoitoisia, mikä voi säästää useita tuhansia tulevaisuudessa. Alhaiset energiakustannukset + huoltoystävällisyys = paras mahdollinen käyttömukavuus vielä vuosienkin jälkeen.

Napsauta tästä avataksesi SP:n testiraportin (Ruotsiksi)

PUHDAS ALLASVESI KÄYTTÖMUKAVUUDEN PERUSTANA (ACS) – PUHTAAMPI KUIN JUOMAVESI

Raikas ja puhdas vesi on edellytys sille, että voit nauttia poreammeesta. Mahdollisimman puhtaan veden saavuttamiseksi erilaisten kemiallisten tuotteiden vähäisellä käytöllä olemme kehittäneet ainutlaatuisen järjestelmän; Aqua Clear System…

Aqua Clear System tarkoittaa, että altaassa on käytetty ainutlaatuisia antibakteerisia letkuja, AOP:ta – edistynyttä allasveden hapetusprosessia (otsoni ja UV-C-valo, joka oikein yhdistettynä luo tehokkaimman, ei-kemiallisen juomaveden puhdistuksen), tehokkaita suodattimia sekä energiatehokasta ja ohjelmoitavaa kiertovesipumppua.

LAATUKOMPONENTIT – PIENET YKSITYISKOHDAT ALTAAN VALMISTUKSESSA MÄÄRITÄVÄT ERON

Pienet asiat, kuten tiivisteet, O-renkaat, ja jopa silikoni ja liima, tekevät suuren eron. Oikeiden tuotteiden käyttö oikeaan tarkoitukseen on ehdottoman tärkeää ulkoporealtaasi kestävyyden kannalta. Käytämme pumpuissa Viton-tiivisteitä, jotka ovat noin neljä kertaa parempia kuin perinteiset EPDM-tiivisteet. Käytämme ulkoporealtaidemme hierontasuuttimien suhteen paljon turvallisempaa asennustapaa, joka eliminoi silikonin ja mutterin ja siten vuodon huonosta tai vanhentuneesta silikonista ja/tai muovimutterista johtuvat vuodot altaan putkistossa.

ERILLISSET JA OHJELMOITAVAT KIERTOVESIPUMPUT

Olemme päättäneet käyttää erillistä ohjelmoitavaa kiertovesipumppua kaikissa malleissamme. Syynä tähän on se, että saat hiljaisemman kylvyn alhaisemmilla energiakustannuksilla ja  pystyt myös hallitsemaan kuinka usein vettä tulee suodattaa(4–24 tuntia). Myös hierontapumppujen kuluminen vähenee, koska niitä käytetään vain ja ainoastaan vesihierontaan.

KANSI – ALTAAN TÄRKEIN ERISTYSKOHTA

Meillä on myös yksi markkinoiden ylivoimaisesti parhaista kansista – ja lämpö nousee ylös, kuten tiedät ja tämän vuoksi kansi onkin altaan eristyskohdista se tärkein. Kantemme on paksu ja valmistettu tiheästä solukumista jolla, toisin kuin useimmilla muilla markkinoilla olevilla kansilla, on myös erittäin hyvä eristyskyky muutaman vuoden kuluttua. V-sarjan altaissa ja kaikissa 230×230 kokoluokan S-sarjan altaissa kannen uloin materiaali on säänkestävää kangasta, joka kestää haastavissa olosuhteissa moninkerroin paremmin kuin perinteinen keinonahka, mitä käytetään monissa muissa altaissa! 

 

TUTUSTU VISKANSPAN ULKOPOREALTAISIIN TÄÄLTÄ!