Kuinka valita paras ulkoporeallas?

Ulkoporealtaan valintaan vaikuttaa moni asia, kuten kylpijöiden määrä ja käytettävissä oleva tila. Käy huolella alla olevat kysymykset, jotta löydät juuri omaan tarpeeseesi sopivan mallin. Voit myös soittaa meille, niin käymme tarpeesi yhdessä läpi.

katso yhteystietomme
Mitkä ovat kylpijöiden fyysiset mitat?

Altaiden syvyydet ja muotoilut vaihtelevat todella paljon. Esimerkiksi 150cm ja 190cm pitkillä kylpijöillä on erilaiset toiveet allasmallista, jonka takia suosittelemme tulemaan mahdollisuuksien mukaan paikan päälle testaamaan eri altaitamme.  Altaan syvyys korostuu erityisesti altaan talvikäytössä.

Oletko nähnyt ja päässyt koeistumaan kyseisen mallin vai onko kyseessä vain verkkokauppa?

Kannattaa ottaa huomioon, että altaan myyjä on luotettava ja vakavarainen toimija, johon voit turvautua, kun tarvitset apua myöhemmin altaasi kanssa. Jos altaan tilaa suoraan verkkokaupasta näkemättä ja kokeilematta tuotetta, voi altaan saapuessa tulla helposti pettymys! Allasta valitessa kannattaa ottaa huomioon myös se, että kyseessä on tekninen laite ja jossain vaiheessa tarvitaan myös ammattitaitoista osaamista huollossa sekä varaosia.

Minkälaiseen käyttöön allas pääsääntöisesti tulee?

Tuleeko allas perinteiseen perhekäyttöön vai onko tarve kylvettää suurempia määriä ihmisiä samanaikaisesti? Altaiden ulkomitoilla on suuri vaikutus altaan tilavuuteen. Esimerkiksi 20 cm kokoero tekee yllättävän suuren eron istuimien ja altaan tilavuudessa, joten se on hyvä ottaa huomioon.

Terassilla käytettävissä oleva tila?

Kannattaa jo suunnitteluvaiheessa mitata ja merkata altaan viemä tila esimerkiksi teipillä terassiin. Näin on helpompi hahmottaa, kuinka paljon allas oikeasti vie tilaa ja sopiiko kyseinen allas siihen tilaan. Tämä myös edesauttaa sitä, ettei allas hallitse liikaa kyseistä aluetta, vaan tilaa jää myös muille terassikalusteille.

Kuinka paljon allas käyttää energiaa, miten allas on eristetty ja onko eristyksessä otettu huomioon altaan huoltotarpeet?

Allasmallia valitessa kannattaa kiinnittää huomiota altaan eristystapaan, sillä markkinoilla on tarjolla paljon eri eristystapoja. Erityisesti kannattaa huomioida altaan huollon helppous jatkossa. Monet toimijat käyttävät vielä ns. täyseristystä, jolloin altaan putket, liittimet, LED-valot jne. ovat uretaanivaahdon tai muun eristemateriaalin seassa. Tällöin esimerkiksi mahdolliset vuotokohdat on paljon työläämpiä havaita ja korjata, kuin sellaisessa altaassa, jossa nämä on jo otettu huomioon. 

LISÄÄ ALTAIDEMME ERISTYKSESTÄ PÄÄSET NÄKEMÄÄN ALEMPANA!

Millaiset kannet altaassa on?

Kannattaa kiinnittää huomiota myös kansien paksuuteen ja siihen, onko altaassa suorat vai harjakattoiset kannet. Harjakattoisten kansien etuna on esimerkiksi se, että vesimassat valuvat automaattisesti pois kannen päältä ja näin pidentää kannen käyttöikää.

Kuka on valmistanut ulkoporealtaan akryylin? Kuka on valmistanut altaan elektroniikan?

Onko altaassa käytetty maailman johtavien akryylivalmistajien Lucite tai Aristech akryyleja vai jotain muuta halvempaa kopiota?

Altaan tekniikan puolesta maailmassa on kaksi automatiikan valmistuksen edelläkävijää. Amerikkalainen Balboa ja kanadalainen Gecko ovat maailman johtavia automatiikan valmistajia ja näillä tekniikoilla varustettuihin altaisiin saa varaosia vielä vuosikymmenienkin päästä.

Mitä altaasi käyttää veden puhtaana pitämiseen?

Haluatko käyttää altaasi vedenhoitoon perinteistä klooria vai kenties jotain muuta klooritonta vaihtoehtoa? Vaihtoehtoja vedenhoitoon on nykyään todella paljon!

Onko altaassa erillinen suodatinpumppu lämmittämiseen ja suodatukseen?

Ulkoporealtaiden suodatuksen toteutuksessa on suuria eroja, varsinkin edullisemman hintaluokan altaissa. AuraSpan ja ViskanSpan ulkoporealtaissa on erillinen ja hiljainen suodatinpumppu vakiovarusteena, myös mallistomme edullisemman hintaluokan altaissa. Erillisen suodatinpumpun ansiosta veden lämmitys sekä suodatus on hiljaista ja sähkönkulutus pienempi. Hierontapumppu ei siis kulu silloin, kun altaassa on suodatus- tai lämmitysaika käynnissä.

Huom! Moni toimija jättää edullisen hintaluokan altaistaan erillisen suodatuspumpun pois.

         Ulkoporealtaidemme eristys 

AuraSpa-ulkoporealtaat ovat aina eristetty nelikerroksisella eristystekniikalla. Tätä voi verrata kerrospukeutumiseen ja meillä on aina jokaisen kerroksen välissä ilmatila. Pohjoismaihin suunniteltu eristys ja markkinoiden paksuimmat 15/12 cm harjakattoiset lämpökannet (Arktiset kannet) takaavat altaan energiatehokkaan ja miellyttävän käytön ympäri vuoden. Katso alta, miten altaamme ovat eristetty!

Uretaanivaahdotus allaskuoren takana

Kuva altaidemme eristyksestä. Allasakryylin takana on ensimmäisenä kerroksena uretaanivaahdotus. Kaikki suuttimet ja LED-valot ovat helposti vaihdettavissa kuppiporauksen ansiosta. Myös altaidemme automatiikka, pumput ja muut komponentit ovat helposti vaihdettavissa.

Eristelevyt ulkokuoren koolauksissa ja kulmissa

Ulkokuoren koolauksien väliin on vielä uloimmaksi kerrokseksi lisätty muutaman sentin paksuinen kova eriste, joka viimeistelee hyvän ja energiatehokkaan eristyksen.

2 kerrosta avaruusfoliota vielä uloimpana

Tämän lisäksi ulkoporealtaan ulkokuoressa on 2 kerrosta nykyaikaisten kylmälaukkujen eristettä, joissa on ilmatila välissä.

Siisti ja huoltoystävällinen, vai mitä?

Allasmallien esittely

Altaiden vertailu kuvien ja teknisten tietojen perusteella voi tuntua useimmiten todella hankalalta. Tämän vuoksi esittelemme alla muutamia suosituimpia ulkoporealtaitamme helpottaaksemme teidän unelmienne porealtaan löytämistä. Jos ja kun jää vielä kysyttävää, olethan rohkeasti yhteydessä, niin mietitään yhdessä teille parasta ratkaisua.

Rullaa sivua alaspäin ja tutustu eri malleihimme!

Autamme sinua askarruttavissa kysymyksissä veloituksetta, oli kyseessä sitten altaan sähkökytkentä, pohjien teko tai vaikkapa altaan tekniset kysymykset. Etsitään yhdessä sopiva ratkaisu kohteeseenne.

Soita vaikka heti! 040 500 77 77 tai laita viestiä myynti@mastersauna.fi