Yli 2000 toimitettua allasta(102 arvostelua)

Ulkoporealtaan valintaopas

Ulkoporealtaan valinta voi olla vaikeaa, sillä tarjolla on paljon vaihtoehtoja ja eri merkkisiä altaita. Olemme koonneet kätevän valintaoppaan helpottamaan ostopäätöstä. Avullamme sinun on helppo valita paras ulkoporeallas, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Voit tulla myös Kaarinan toimipisteellemme koekylpemään, jotta pääset kokemaan autenttisen kylpyelämyksen ennen ostopäätöstä!

Miksi ulkoporeallas?

Kuvittele itsesi ihastelemassa lumoavaa tähtitaivasta lämpimässä kylvyssä rentoutuen — ehkä rakkaasi tai perheesi kanssa tai omasta rauhastasi nauttien.

Pohjolan ilmastoon luotu ulkoporeallas tuo luonnon ja lämmön luoksesi myös kylminä, pilkkopimeinä pakkaspäivinä, jolloin lämpöisen porealtaan lisäksi ainoa houkuttelevalta kuulostava paikka on jossain kaukana auringon alla.

Olet ehkä jo kyllästynyt ainoastaan ihailemaan naapurisi poreita ja päättänyt, että nyt on aika hankkia omalle tontille kaikkien aikojen paras ulkoporeallas. Mieleesi ovat varmasti heränneet kysymykset siitä, mitä lysti maksaa ja voiko halpa ulkoporeallas olla hyvä. Päätimme koota kattavan ostajan oppaan, jolla teemme ulkoporealtaan valinnasta helpompaa.

Katso yhteystietomme

Altaiden syvyydet ja muotoilut vaihtelevat todella paljon. Esimerkiksi 150cm ja 190cm pitkillä kylpijöillä on erilaiset toiveet allasmallista, jonka takia suosittelemme tulemaan mahdollisuuksien mukaan paikan päälle testaamaan eri altaitamme. Altaan syvyys korostuu erityisesti altaan talvikäytössä.

Kannattaa ottaa huomioon, että altaan myyjä on luotettava ja vakavarainen toimija, johon voit turvautua, kun tarvitset apua myöhemmin altaasi kanssa. Jos altaan tilaa suoraan verkkokaupasta näkemättä ja kokeilematta tuotetta, voi altaan saapuessa tulla helposti pettymys! Allasta valitessa kannattaa ottaa huomioon myös se, että kyseessä on tekninen laite ja jossain vaiheessa tarvitaan myös ammattitaitoista osaamista huollossa sekä varaosia.

Tuleeko allas perinteiseen perhekäyttöön vai onko tarve kylvettää suurempia määriä ihmisiä samanaikaisesti? Altaiden ulkomitoilla on suuri vaikutus altaan tilavuuteen. Esimerkiksi 20 cm kokoero tekee yllättävän suuren eron istuimien ja altaan tilavuudessa, joten se on hyvä ottaa huomioon.

Kannattaa jo suunnitteluvaiheessa mitata ja merkata altaan viemä tila esimerkiksi teipillä terassiin. Näin on helpompi hahmottaa, kuinka paljon allas oikeasti vie tilaa ja sopiiko kyseinen allas siihen tilaan. Tämä myös edesauttaa sitä, ettei allas hallitse liikaa kyseistä aluetta, vaan tilaa jää myös muille terassikalusteille.

Allasmallia valitessa kannattaa kiinnittää huomiota altaan eristystapaan, sillä markkinoilla on tarjolla paljon eri eristystapoja. Erityisesti kannattaa huomioida altaan huollon helppous jatkossa. Monet toimijat käyttävät vielä ns. täyseristystä, jolloin altaan putket, liittimet, LED-valot jne. ovat uretaanivaahdon tai muun eristemateriaalin seassa. Tällöin esimerkiksi mahdolliset vuotokohdat on paljon työläämpiä havaita ja korjata, kuin sellaisessa altaassa, jossa nämä on jo otettu huomioon.

LISÄÄ ALTAIDEMME ERISTYKSESTÄ PÄÄSET NÄKEMÄÄN ALEMPANA!

Kannattaa kiinnittää huomiota myös kansien paksuuteen ja siihen, onko altaassa suorat vai harjakattoiset kannet. Harjakattoisten kansien etuna on esimerkiksi se, että vesimassat valuvat automaattisesti pois kannen päältä ja näin pidentää kannen käyttöikää.

Onko altaassa käytetty maailman johtavien akryylivalmistajien Lucite tai Aristech akryyleja vai jotain muuta halvempaa kopiota?

Altaan tekniikan puolesta maailmassa on kaksi automatiikan valmistuksen edelläkävijää. Amerikkalainen Balboa ja kanadalainen Gecko ovat maailman johtavia automatiikan valmistajia ja näillä tekniikoilla varustettuihin altaisiin saa varaosia vielä vuosikymmenienkin päästä.

Haluatko käyttää altaasi vedenhoitoon perinteistä klooria vai kenties jotain muuta klooritonta vaihtoehtoa? Vaihtoehtoja vedenhoitoon on nykyään todella paljon!

Ulkoporealtaiden suodatuksen toteutuksessa on suuria eroja, varsinkin edullisemman hintaluokan altaissa. AuraSpan ja ViskanSpan ulkoporealtaissa on erillinen ja hiljainen suodatinpumppu vakiovarusteena, myös mallistomme edullisemman hintaluokan altaissa. Erillisen suodatinpumpun ansiosta veden lämmitys sekä suodatus on hiljaista ja sähkönkulutus pienempi. Hierontapumppu ei siis kulu silloin, kun altaassa on suodatus- tai lämmitysaika käynnissä.

Huom! Moni toimija jättää edullisen hintaluokan altaistaan erillisen suodatuspumpun pois.

Ulkoporealtaan valinta — näillä ohjeilla onnistut

Ulkoporeallas on pitkäaikainen sijoitus, joka oikein valittuna ilahduttaa kylpijöitä vuosikausia. Allasta ei kannata valita ainoastaan sillä perusteella, mikä miellyttää omaa silmää eniten. Ulkoporealtaan valintaan vaikuttaa usein myös hinta. Ulkoporealtaan hinnan tai ulkomuodon lisäksi on fiksua tarkastella altaan käyttötarkoitusta ja ominaisuuksia pintaa syvemmältä. 

  1. Mieti, mihin paikkaan ulkoporeallas tulee

  terassiin upotettu ulkoporeallas

  Ulkoporealtaan valintaan vaikuttaa suuresti se, mihin allas aiotaan laittaa. Hyvä paikka ulkoporealtaalle on tasainen, kestävä ja yhtenäinen alue. Esimerkiksi piha, terassi tai parveke sopii usein ulkoporealtaan sijoituspaikaksi. Nimestään huolimatta voi ulkoporealtaan sijoittaa myös sisätiloihin.

  Suosittelemme jo suunnitteluvaiheessa mittaamaan ja merkkaamaan altaan viemän tilan esimerkiksi teipillä.

  Huomioi mittausvaiheessa tilan muiden kalusteiden sijoitus sekä altaan huoltotoimenpiteiden tekeminen — varmista, että altaan ympärillä on ylimääräistä tilaa, jotta altaan huolto sujuu helposti. Näin allasta ei tarvitse tyhjentää ja siirtää huoltoa varten.

  Ulkoporeallas vaatii sähkökytkennän, mikä on myös syytä ottaa huomioon altaan sijoituspaikan valinnassa. Ulkoporealtaan kytkennöissä käytetään selkokielellä sanottuna joko valovirtaa (230V) tai voimavirtaa (380V). Sähköasennuksen saa suorittaa vain valtuutettu sähköasentaja.

  Kun olet löytänyt mieluisan ja toimivan paikan ulkoporealtaalle, voit etsiä mittoihin sopivan vaihtoehdon.

  2. Pohdi, ketkä nauttivat poreista kanssasi

  ViskanSpa Midnight sisäväri ja musta alumiinipaneeli

  Kun paikka on päätetty ja mitat otettu, on aika miettiä ulkoporealtaan käyttäjiä. Mikäli ajatuksena on esimerkiksi järjestää illanviettoja aikuisten kesken, kannattaa valita erilainen ulkoporeallas kuin silloin, kun yhteen halutaan koota myös perheen pienimmät.

  Kolme aikuista vie enemmän tilaa kuin kolme lasta, ja useimmiten aikuiset nauttivat makuuasennosta, mutta lapset haluavat istua.

  Aikuiset ovat myös pääsääntöisesti pidempiä kuin lapset. Osa allasmalleistamme sopii etenkin pitkille kylpijöille, joista mainittakoon esimerkkinä erityisesti pidempiä ihmisiä ajatellen suunniteltu Pikku-Puhuri. Nimestään huolimatta allas saattaa olla lyhyemmille aikuisille tai lapsille liian syvä, jolloin mallistomme Puhuri on sopivampi. Tärkeää on huomioida altaan istuinsyvyys etenkin silloin, kun ulkoporeallas tulee olemaan käytössä myös talvisin. Kylpijöiden hartioiden tulee olla lämpimän veden alla. 

  Mieti siis, kenen kanssa tulet ensisijaisesti käyttämään ulkoporeallasta. Jos nautit poreista mieluusti omassa seurassasi, voit tietenkin valita altaan täysin omien toiveidesi mukaan. 

  Ammattitaitoinen henkilökuntamme kertoo mielellään lisää eri altaiden ominaisuuksista ja syvyyksistä. Yhdessä löydämme teille varmasti sen parhaimman vaihtoehdon.

  3. Mieti, mitä ominaisuuksia haluat

  Ulkoporeallas poreilee

  Ulkoporealtaan valintaan vaikuttaa lisäksi se, millaiseen käyttöön allas on tulossa. Mikäli haluat ulkoporealtaan esimerkiksi hoitavan hierovan lihashuollon urheilusuorituksen jälkeen, kannattaa sinun huomioida ulkoporealtaan hierontapumppujen määrä ja niiden tehokkuus.

  Toisaalta jos ulkoporealtaan hierontateho ei ole sinulle tärkeä juttu, vaan nautit poreiden tuomasta tunnelmasta ja kevyestä hieronnasta, voit kiinnittää huomiota muihin ominaisuuksiin, kuten altaan valaistukseen.

  Ulkoporealtaan LED-valaistus on tunnelmaa tuova ominaisuus, joka kruunaa rentouttavan kylpyhetken. Pohdi, haluatko LED-valaistuksen lisäksi esimerkiksi lisävalaistusta tyylikkään valaistuksen luovasta pohjavalosta? Riittääkö sinulle yksi värivaihtoehto, vai haluatko nauttia altaassa kokonaisesta väriohjelmasta, joka tekee valosta vielä entistä tunnelmallisen?

  Näitä asioita on tärkeää miettiä. Huomioi myös altaan käyttömukavuutta ja huoltotoimenpiteitä helpottavat ominaisuudet, kuten erillinen suodatuspumppu, jäätymisenestojärjestelmä sekä huoltovapaa ulkopanelointi. Jos ulkoporeallas tulee aktiiviseen käyttöön, on etenkin vedenpuhdistusominaisuuksilla suuri merkitys.

  4. Varmista, että ulkoporeallas on helppo huoltaa

  Ulkoporealtaan tarkoitus on tuoda arkeen ripaus kiireettömyyttä ja rentoutumista. Jos ulkoporealtaan huolto aiheuttaa stressiä, jää sen käyttö taatusti vähemmälle. Lähtökohtaisesti ulkoporeallas on helppo huoltaa, mutta eri valmistajien ja allasmallien välillä erot voivat olla suuria.

  Ulkoporeallasta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota altaan eristystapaan, sillä eristystapa vaikuttaa huollon helppouteen jatkossa. Monet valmistajat käyttävät edelleen täyseristystä, jolloin muun muassa altaan putket, liittimet ja LED-valot ovat eristemateriaalin seassa. Mahdollisten vuotokohtien havaitseminen ja korjaaminen on hankalampaa ja paljon kalliimpaa, kun ulkoporeallas on täyseristetty. 

  Myös muut altaan ominaisuudet, kuten tehokas suodatusjärjestelmä ja huoltovapaasta materiaalista, kuten komposiitista tai alumiinista, valmistettu ulkoverhous tekevät huoltamisesta vaivattomampaa. 

  5. Kiinnitä huomiota kannen ja ulkokuoren laatuun

  Ulkoporealtaan kansimekanismin asennus

  Ulkoporealtaan kannella on tärkeä tehtävä. Lämpimän veden lämpö nousee ylöspäin, mikä tekee kannesta koko ulkoporealtaan tärkeimmän eristyskohdan. Laadukkaan ulkoporealtaan kannen eristyskyky on erinomainen vielä useamman vuoden käytön jälkeen.

  Valikoimastamme löytyvissä AuraSpan ulkoporealtaissa on vakiona markkinoiden paksuin eristekansi ja useissa Viskanin altaissa on keinonahan sijaan saatavilla kansimateriaaliksi goretex-tyyppinen kangas, joka kestää perinteistä nahkakantta huomattavasti paremmin kulutusta ja uv-säteilyä.

  Laadukkaasti valmistettu ulkoporeallas on takuuvarmasti paras ulkoporeallas. Se maksaa itsensä takaisin pidemmällä käyttöiällä sekä minimaalisella huolto- ja korjaustarpeella. 

3 syytä, miksi asiakkaamme
ovat ostaneet ulkoporealtaan

Kaipaatko vielä varmistuksen sille, että ulkoporealtaan ostaminen on kenties elämäsi paras päätös? Me nimittäin uskallamme väittää, että se on!

Useimmat asiakkaamme ovat alkuun nauttineet poreista esimerkiksi ystävän luona. Poreilun jälkeistä, täydellisen rentoutunutta ja tyytyväistä oloa ei olla kuitenkaan pystytty saavuttamaan kotona, jolloin ulkoporealtaan ostaminen on sinnitellyt mielessä päivin ja öin. Lue muutama syy sille, miksi asiakkaamme ovat ostaneet ulkoporealtaan.

 1. Koko perhe nauttii ulkoperaltaasta

  Ulkoporeallas on yleinen stressin lievittäjä ja rentouttaja

  Kiireinen arki kuluttaa akut usein niin tyhjilleen, ettei edes viikonloppuna sohvalla löhöily ehdi lataamaan niitä täyteen uutta viikkoa varten. Monet ihmisistä kärsivät kroonisesta stressistä, joka kuluttaa kehoa huomaamattomasti. Kuumat kylvyt rentouttavat ja rauhoittavat sekä kehoa että mieltä, mikä tekee niistä olennaisen osan palautumista.

  Ulkoporealtaiden käyttäjien sekä tutkimusten mukaan lämmin allasvesi rauhoittaa ja rentouttaa, mikä näkyy esimerkiksi altaassa oleskelun jälkeisenä verenpaineen laskemisena ja oikeasti palauttavina yöunina.

  Ulkoporeallas rauhoittaa aivan uskomattomalla tavalla — sellaisella, joka täytyy kokea itse. Sinulle jää sanoinkuvaamattoman vapauttava, tyyneyden tunne oltuasi hyväilevien poreiden hierottavana ulkoporealtaassa.

  Rentouttavan vaikutuksen lisäksi kuumat kylvyt tarjoavat kivunlievitystä. Ihmiset ovat käyneet kuumakylvyissä jo vuosisatoja. Tänä päivänä vesiterapia on laajasti käytetty erilaisten kipujen lievittämiseen. Reumasäätiön mukaan kylpy kuumavesialtaassa helpottaa niveltulehduksesta ja jäykkyydestä kärsivien kipuja.

 2. Äiti ja tytär nauttimassa takapihan ulkoporealtaasta auringon laskun aikaan

  Ulkoporeallas tuo yhteen perheen saunaillassa myös ne, jotka eivät sauno

  Etenkin talvella yhteinen tekeminen voi olla vähissä. Kaikki eivät välttämättä halua lähteä hiihtämään tai tekemään lumienkeleitä.

  Perinteisen suomalaiset saunaillat tuovat yhteen niin perheen kuin ystävätkin, mutta ikävää on jättää joukosta ulkopuolelle ne, jotka eivät sauno. Saunassa istuminen saattaa tuntua rentouttavan sijaan tukahduttavalta, kun kuumuus ympäröi kehoa joka puolelta. Talvinen rentoutumishetki ulkoporealtaassa yhdistää täydellisesti kylmän ja kuuman, mikä tekee poreista kaikkien suosikin.

  Porealtaassa koko perhe voi viettää yhteistä laatuaikaa pohjoisen luonnosta ja poreiden lämmöstä nauttien. Poreet yhdistävät myös ystäviä ja pariskuntia sekä viihdyttävät vieraita.

  “Ulkoporeallas on asia, jota ilman jokainen varmasti pystyy elämään. Mutta sitten kun se on osa elämääsi, niin mietit, että miksi et hankkinut sitä jo aiemmin”, kertoo porvoolainen Janne perheineen.

 3. ViskanSpa Mystic sisäväri

  Ulkoporeallas on helppohoitoisempi kuin esimerkiksi kylpytynnyri eli palju

  Ulkoporeallas ihastuttaa mukavuudellaan, tyylikkyydellään sekä helppohoitoisuudellaan. Asiakkaamme usein etsivät helppohoitoisia ja käyttövalmiita poreita, jolloin ulkoporeallas on varma valinta. Ulkoporeallas on huomattavasti helppohoitoisempi kuin esimerkiksi kylpytynnyri.

  Kylpytynnyri täytyy tyhjentää ja puhdistaa aina käytön jälkeen, ja se on täytettävä ja lämmitettävä uudestaan ennen veteen pulahtamista. Aina käyttövalmis ulkoporeallas on tyhjennettävä ainoastaan muutaman kerran vuodessa.

  Ulkoporealtaan käyttövalmius mahdollistaa sen, että voit ottaa pienen hetken rentoutuaksesi kesken etätyöpäivän tai silloin, kun stressitasot ovat korkealla uuden auton naarmuuntuessa. Oli tilanne mikä tahansa, ulkoporeallas on aina valmis antamaan sinulle hetken rauhoittumiseen.